2010.02.07. 22:46 drHorváthTamás

Mit kell tudni Konzílium 2.0-ról?

"A Konzílium 2.0 egy magyar egészségügyi blogkarnevál, melynek célja, hogy egy-egy adott témát több aspektusból, különböző szakterületeken dolgozó bloggerek tollából bemutasson. Bizonyos betegségeket több szemszögből is alaposabban körbejárunk, míg egyes tünetekről inkább asszociatív alapon születnek bejegyzések."


Miért gondoltuk azt, hogy jó, ha létrejön egy ilyen megmozdulás?

- Mert az olvasók egy adott betegséget, tünetet több szemszögből is megismerhetnek, a blogkarnevál mélyebb ismereteket ad át, szélesíti a látókört.

- Mert a betegfelvilágosítást szolgáló bejegyzések nem olyanok tollából születnek, akiket utána nem lehet elérni a neten, hanem saját blogban amúgy is rendszeresen publikáló szakemberektől származnak. 

- Mert ez a résztvevő egészségügyi bloggereknek szakmai kihívást jelent. Segíti a kooperációt, fejlődési lehetőséget nyújt.

- Mert bemutatásra kerülhetnek eddig kevésbé ismert, érdekes és hasznos hazai egészségügyi blogok.

- Mert promotálhatja a minőségi egészségügyi blogolást. Ez pedig segíthet a hazai egészségügyében létrejött, a társadalom és az egészségügyben dolgozók közt húzódó, egyre mélyülő szakadék áthidalásában.


Milyen feltételek mellett lehet csatlakozni?

Mivel a Konzílium 2.0 egyik célja az egészségügyi blogolás promociója, nyitottak vagyunk a csatlakozni szándékozó blogok felé. Annyi az elvárás, hogy az illető blogger a felvetett témákról részrehajlás nélkül, magas szakmai színvonalon írjon, valamint nevét vállalva elérhető és számonkérhető legyen a bejegyzései kapcsán. Az anonimitás csak bizonyított, már működő szakmai blogok esetén elfogadható.

Amennyiben valamely kolléga szívesen csatlakozna, de nem ír, és nem is szándékozik írni egészségügyi szakmai blogot, itt a közös konzilium.blog.hu-n megjelentetheti a bejegyzését. Viszont ilyen esetben természetesen az anonimitás pláne nem megengedett.

Kezdő egészségügyi blogokat szívesen segítünk az indulásban, ha elsősorban szakmai, betegfelvilágosító céllal jönnek létre!






süti beállítások módosítása